RADY O BEZPEČNĚJŠÍM INTERNETU

09.03.2014 19:22
1.Používejte bezpečná hesla. Vyhýbejte se jednoduchým heslům , vyhýbejte se heslům která lze snadno odhadnout (jméno partnera, dětiček, domácích mazlíčků, data narození a podobně...
Náhodný generátor hesel najdete v záložce : NÁHODNÉ HESLO.
 
2. Kontrolujte si nastavení soukromí a zabezpečení na Facebooku a dalších sociálních sítích. Dělejte to pravidelně, dělejte to často... A přitom stále myslete na to, že:
Nic co "vylepíte" na sociální síti skutečně NENÍ SOUKROMÉ...
Není nutné klikat na kdejakou kravinu, která se vám objeví v chatu, i když ji poslal váš kamarád...
Nezařazujte MEZI PŘÁTELE kdekoho "na potkáni" - v hospodě se taky nebudete bavit s kdekým jen proto, že vás osloví...
 
 
3.Mít v počítači, chytrém telefonu či tabletu nainstalovaný bezpečnostní software, který poskytuje více než jen základní antivirovou ochranu, skutečně JE DŮLEŽITÉ. Pokud vám nějaký chytrolín (bez ohledu na to, zda to je kamarád nebo synovec) bude tvrdit, že placený antivir je k ničemu, odpovědí by mělo být - ty si dělej co chceš, já se zabezpečím...
 
4. Dobře si rozmyslete, než stisknete tlačítko Odeslat nebo Přidat příspěvek. Jsou akce, které užnelze vzít zpět a pokud na sebe prozradíte něco, co si pak chcete rozmyslet, tak už máte smůlu. A může se vám to vrátit v nejhorší dobu.
 
5.Zabezpečte si mobilní telefon pomocí PINu, pomocí gesta či jiné metody. A samozřejmě použijtečasování zámku obrazovky, aby se zámek aktivoval automaticky.
 
 
 
Zpět

Vyhledávání

© 2014 Všechna práva vyhrazena.